1500 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
1500 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
1500 TL Üzeri Ücretsiz Kargo

Bölgemizin ve Balımızın Özellikleri

2000 rakım üstü Erzincan Tercan yaylaları saflığın yüksekliğidir. İnsan elinin değmediği doğanın temiz kaldığı nadir bölgelerdendir.
Image

Erzincan Tercan


2000 rakımda, yerleşim yerlerinden ve tarım alanlarından uzakta, birçoğu endemik yüzlerce çeşit çiçeğe ev sahipliği yapan Erzincan, Tercan bölgesi bakir doğasına bahar, sert geçen kışın ardından ancak haziran ayında gelir. Eriyen karların oluşturduğu su kaynakları ve rüzgarlı iklimi Mellona balı için en iyi koşulları sağlar.

Image

Balımızın Özellikleri


ORGANİK KARAKOVAN BALI


Arıların doğal olarak kapalı sandık, kütük, tünel, altıgen olarak adlandırılan yerlere ballarını toplamalarının genel adıdır. Hazır kullanılan kovanlar yerine doğal ağaç gövdesine petekleri dahil tüm ürünlerini kendilerinin ürettiği ve özel korunması gereken yoğun emek ve özen isteyen çok özel bir bal çeşididir.


En başından en sonuna kadar titizlikle takip ettiğimiz ürünlerimizi akredite ve dünyada bal konusunda profesyonel olan laboratuvarlarda analizlerini yaptırıp size sunuyoruz.


  • Antibiyotik bulunmamaktadır.
  • Parafin bulunmamaktadır.
  • Pestisit bulunmamalıdır (Tarım zirai ilaç kalıntıları)
  • Karbon – Ağır Metal bulunmamalıdır (Egzoz gazı ve asfalt ziftinden kovanlar uzak olmalıdır)

Analiz raporlarında bu etkenler olmadığı onaylanmaktadır analizlerinizi bal hasatınızdan sonra tarafınıza iletilecektir.

Image

Saklama ve Tüketme Önerileri


Yetişkinlerin günlük 3-5 yemek kaşığı ya da 6-10 tatlı kaşığı bal tüketmeleri gereklidir. Bu miktar yaklaşık olarak 50-80 gr.’a denk gelmektedir. Çocukların ise kilo başına ortalama 1 gr. bal tüketmesi uygundur.


Saf ve doğal ballar özellikle kış aylarında ve soğukta muhafaza edildiği takdirde birkaç ay gibi kısa bir sürede kristalleşebilmektedir. Kristalleşme tamamen doğal bir olay olup, balın tüketilmesini önleyici bir problem değildir. Bal kristalleşmiş haliyle de tüketilebileceği gibi, benmari usulü bir ısıtma işlemiyle (sıcak su dolu bir kabın içerinde balın ısıtılması) kristaller çözdürülüp bu şekilde de tüketilebilir.


Nem ve hava almayacak Cam kavanoz, doğrudan ışık özellikle güneş ışığı almayacak şekilde.18-24 derecede dolapta. Su karıştırmayınız , buzdolabında değil oda sıcaklığında saklayınız. bal; içerdiği yoğun doğal şeker bileşenleri, düşük pH değeri ve özel içeriği sayesinde bakteri üretmez ve düşük su miktarı sayesinde bozulmaz

Image
logo
visamaestromastercardtroy